Kidnapimi i tabeve, lloji rri i sulmeve phishing.

Shumica e sulmeve phishing, janë të lehta për ti zbuluar. Nëse adresa faqes është e ndryshme nga ajo qe ju kërkoni, për shembull në qoftë se nuk shkruan facebook.com...

Shumica e sulmeve phishing, janë të lehta për ti zbuluar. Nëse adresa faqes është e ndryshme nga ajo qe ju kërkoni, për shembull në qoftë se nuk shkruan facebook.com lart në address bar kurse juve ju shfaqet faqja e hyrjes në Facebook atëherë bëhet fjalë, ose jeni cak i sulmeve phishing.

Por përveç kësaj egziston një lloj i rri i phishing mashtrimeve, i cili ju mundëson ti mashtroni ose maskoni tabet ne shletuesit e viktimes. Aza Raskin në blogun e tij demonstron se si funksionon ky mashtrim i sapo zbuluar. Për shembull, hapni faqen Aza, prisni disa sekonda dhe ai tab do të shëndrohet në faqe phishing të Gmail, i cili funksionon perfekt dhe duket si faqa origjinale (shembulli i Aza punon vetem ne Firefox).

“Ky sulm është i rrezikshëm sepse ju nuk e prisni që tabi juaj i hapur, vetvetiu të ndryshohet pas shpines tuaj. Sigurisht qe Url është tjetër, por kjo është e frikshme sepse unë e di që egziston një tab i till Gmail ne shletuesin tim te hapur, që do të thotë unë nuk do të shikoja fare URL-ne” thotë Aza, duke shtuar se më e keqja është nëse gropohet ne “history” të përdoruesëve për faqet e vizituara, shëmbull duke përdorur CSS history miner.
Video.

A New Type of Phishing Attack from Aza Raskin on Vimeo.

RELATED BY