Kina mendon të dërgoj astronautë femra në vitin 2012

Kina po mendon të dërgoj astronautë femra në hapësirë. Në këtë moment, thuhet se një çift i grave tashmë janë përzgjedhur për fluturimet e mundura me anijen Shenzhou-9 dhe...


Kina po mendon të dërgoj astronautë femra në hapësirë. Në këtë moment, thuhet se një çift i grave tashmë janë përzgjedhur për fluturimet e mundura me anijen Shenzhou-9 dhe 10 që të bëjnë rrugën e hyrjes për në hapësirë.

“Ne duhet të vlerësojmë dy llojet e astronautëve meshkuj dhe femra për të verifikuar nëse qëniet njerëzore mund të jetojnë në hapësirë pa dallime ndërmjet burrave dhe grave në dritën e gjeneralitetit të tyre të përbashkët. Aktivitetet për eksplorimin e hapësirës do të ishin të paplota pa pjesëmarrjen e astronautëve femra,” tha Chen Shanguang, drejtor i ‘Astronaut Center Of China’ (ACC)./itshqip

RELATED BY