Kontrollë mbi World of Warcraft me Kinect të hakuar.

Një grup i hulumtuesve nga Instituti për Teknologji kreative nga Univerziteti Kalifornik kishin hakuar Kinect për të përdorur lëvizjet trupore që të luajnë World of Warcraft. Kinect, është gaming...

Një grup i hulumtuesve nga Instituti për Teknologji kreative nga Univerziteti Kalifornik kishin hakuar Kinect për të përdorur lëvizjet trupore që të luajnë World of Warcraft.

Kinect, është gaming platforma më e re e kompanisë Microsoft, e cila mundësonë gaming pa tela dhe joystick ose kontrollorë tjerë, thjeshtë vetëm përmes lëvizjeve trupore. Kinect, së bashku me Nintendo Wii, shihen si ardhmëria e lojrave.

Hulumtuesit nga instituti Kalifornik, krijuan një sistem të ri, “Lëvizje fleksibile dhe skelet artikuluran” (FAAST) ku është e markuar ose i shënuar i gjith trupi sipas disa lëvizjeve specifike, shembull lëvizja e dorës së majtë rezulton në lëvizjen e karakterit. Ajo çfar është interesate tek Kinect dhe World of Warcraft, është se WoW është lojë shumë komplekse e cila kërkon tastierë dhe miun në të njejtën kohë. Zakonisht, këtë kontrollorë shembull Wii janë të shkëlqyera për lojëra me mkanizëm më të thjeshtë.

Hulumtuesit Kalifornik planifikojnë të përkryejnë FAAST me lëvizje më të ndërlikuara për tu përdorur edhe në mjekësi, shembull si rehabilitimin e aftësive fizike. Kinect për dallim nga paisjet tjera kërkon pak më shum levizshmëri gjat lojërave, dhe dallon dukshëm nga paisjet tjera./itshqip.com

RELATED BY