Krijuesi i Java punësohet në Google.

Krijuesi i gjuhës programuese Java, Xhejms Gosling, është punësuar në Google pas 26 viteve besnikëri të kompanis Sun, e cila vitin e kaluar ishte blerë nga Oracle. Interesante, Google...

Krijuesi i gjuhës programuese Java, Xhejms Gosling, është punësuar në Google pas 26 viteve besnikëri të kompanis Sun, e cila vitin e kaluar ishte blerë nga Oracle. Interesante, Google po bën këtë hap në momentin kur Oracle ka ngritur padi kundër Google për shkelje të drejtave autoriale për patentën e tyre, përshkak që Google po përdorë Java në sistemin operativ Android.

Përveç se mund të ndihmonë me aftësit e tijë për produkte më cilësore nga Google, z.Gosling mund të jetë edhe një ndihmë e madhe sa i përket padisë. Ai veç më kishte shprehur kritikën e tijë sa i përket padisë nga ana e Oracle, duke potencuar se patentimi nuk kishte qenë ideja primare e Java. Z. Gosling vendosi të largohet nga kompania në të cilën kaloi plot 26 vite, vetëm për shkak se ajo ishte blerë nga Oracle, duke u shprehur në momentin se “çdo gjë që do të thotë për vendimin e tijë të marë do të ishte shum i sinqertë dhe do të bënte më shum keq se sa mirë.”

Gosling në blogun e tij thotë se ende nuk dihet çfar do të punon në Google, por të gjitha parashikimet e tij bien se do të ndihmon në zhvillimin e Android./itshqip.com

RELATED BY