Linux feston 20 vjetorin e themelimit

Sistemi operativ Linux pikërisht sot ka mbushur 20 vjet që nga themelimi i tij. Ka mundësi që edhe ju që po e lexoni këtë artikull jeni duke përdorur sistemin...

Sistemi operativ Linux pikërisht sot ka mbushur 20 vjet që nga themelimi i tij. Ka mundësi që edhe ju që po e lexoni këtë artikull jeni duke përdorur sistemin operativ Linux.

Sot, 17 shtator 2011, është pikërisht data që e bënë Linux-in 20 vjecar, me këtë datë u lëshua versioni i parë 0.01, i cili u ngarkua në një FTP server nga Linus Torvalds në Helsinki. Në fillim ky sistem përbëhej nga 10.239 rreshta kod të thjeshtë.

Ndërsa tani, Linux përmban më shumë se 13.5 milionë rreshta kod të pastër dhe gjithashtu ka gjetur përdorim të madh në paisje dhe instrumente të ndryshme./itshqip

(via Mashable)

RELATED BY