MacBook Pro i ri vjen me Intel Thunderbolt, port super të shpejtë.

Apple paraqiti linjën e re të 13, 15 dhe 17 MacBook inc laptopë të cilët tani posedojnë Sandy Brindge procesorë më të shpejtë, dhe janë kompjuterët të cilët kanë...

Apple paraqiti linjën e re të 13, 15 dhe 17 MacBook inc laptopë të cilët tani posedojnë Sandy Brindge procesorë më të shpejtë, dhe janë kompjuterët të cilët kanë Intel Thunterbolt porte për transferim më të shpejtë të të dhënave.

MacBook Pro punojnë në 2.3 GHz Core i5 dhe 2.7GHz Core i7 procesorë, brezi i dytë i Core procesorëve të bazuar në Sandy Bridge mikroarhitektura e Intel. Posedojnë 4GB DDR3 RAM dhe 320, 500 dhe 750GB hard disk, varësisht nga modeli. Më shum mund të gjeni në faqen e Apple.

MacBook Pro janë laptopët e parë që kanë Thunberbolt I/O teknologji, apo porte me të cilat mund të transferohen përmbajtje me shpejtësi prej 10 gigabajtë në sekondë.

Sipas Intel, shpejtësia prej 10 Gbps i Thunderbolt teknologjis mund të transferojë video HD të pa krompesuarpër më pakë se 30 sekonda. Thunderbolt është i bazuar në PCI Express dhe DisplayPort teknologjitë, kurse mbështet dhe Firewarem USB dhe Gigabit Ethernet përmes adapterëve. Më shum për karakteristikat e Thunderbolt mund të gjeni këtu./itshqip.com

Categories
Hardware

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY