Maus i padukshëm.

Student në MIT (Massachusetts Institute of Technology) Prnav Mistri për 20 dollarë krijoi një maus të padukshëm. Jemi shum serioz besoni. Shikoni si funksionon në videon më poshtë. Ky...

Student në MIT (Massachusetts Institute of Technology) Prnav Mistri për 20 dollarë krijoi një maus të padukshëm. Jemi shum serioz besoni. Shikoni si funksionon në videon më poshtë.

Ky zbulim i emëruar si Mouseless është pjesë e një punë doktorature te Mistri dhe kursorit të ekranit me monitorin, i kontrolluar nga dorra, por pa ndonje hardware. Mouseless përbëhet prej një laser me rreze infra të kuqe snop dhe infra-kamerë të kuqe të integruar në kompjuterë, dmth maus i cili vepron pa ndonjë hardware.

Ajo çfar është e veçantë në këtë shpikje(pavarësisht se është një “trik” i mirë) është ajo se kjo teknologji hapë një fushë të gjerë mundësish për një bashkveprim të mundshëm në mes të shfrytëzuesit dhe kompjuterit në të ardhmen.

Video prezentim.

RELATED BY