Mbush baterinë e celularit duke vozitur biçikletë

Nokia prezentoi Bicycle Charger Kit pakon, i cili përmban mbushës të baterive dhe dinamo, i cili është një gjenerator elektrik, i ngjitur për rrotën. Për të mbushur baterin e...

Nokia prezentoi Bicycle Charger Kit pakon, i cili përmban mbushës të baterive dhe dinamo, i cili është një gjenerator elektrik, i ngjitur për rrotën. Për të mbushur baterin e celularin ju duhet të mbani një shpejtësi konstante prej 6 kilometrave në orë. Në qoftë se ju vozitni më shpejt se 6 kilometra në orë për 10 minuta do të keni një bateri të mbushur për plotë 28 minuta bisedë, thonë nga Nokia.

“Biçikletat janë mjetet më të përdorura për transport në shum tregje anemban botës, kshtu që kjo është edhe një perfitim përveç aktivitetet tjera që njerzit i kryejnë. Kjo është një zgjidhje e shkëlqyer për një sfidë të vërtetë, nëse njerzit do të përdorin këtë vegël si mungesë e energjis elektrike ose për  shkak mjedisit ekologjik.” thotë Aleks Lambek, nenkryetar i Nokia.

Kjo pako në Keni shitet për 13 euro, ndërsa në tregjet e tjera të përzgjedhura do kushton dicka më shum, diku rreth 30-45 euro pa taksa shtesë, dhe do të paraqitet në fundë të këtij viti. Perveç këtij ngarkuesi të baterisë, Nokia njoftoi se do të prodhon telefona më të lirë për vendet në zhvillim.

RELATED BY