Microsoft sulmohet nga hakerat!

Microsoft ka konfirmuar të premtën se ishte sulmuar nga hakerat po ashtu siq janë sulmuar  Facebook dhe Apple një muaj më parë. Kampania nuk dha ndonjë deklaratë më parë...

Microsoft Hacked

Microsoft ka konfirmuar të premtën se ishte sulmuar nga hakerat po ashtu siq janë sulmuar  Facebook dhe Apple një muaj më parë.

Kampania nuk dha ndonjë deklaratë më parë se ishte sulmuar nga hakerat pasi që ishte duke hetuar ngjarjen dhe këtë e bëri tani duke theksuar se ” Gjatë hulumtimit ne kemi gjetur një numër të vogël kompjuterësh duke përfshirë edhe pajisjet Mac të cilat ishin të infektuara nga një softuerë me qëllim keqbërës duke përdorur të njëjtat teknika siq janë përdorur në organizatat tjera ” .

Gjithashtu theksoi se ende nuk kemi ndonjë dëshmi se të dhënat e konsumatorëve janë dëmtuar por hetimi do vazhdoj, dhe mendohet se sulmet janë me origjinë nga Kina por kjo  nuk është ndonjë suprizë për kompaninë.

“Ne tani do rrisim sigurinë duke vendosur njerëz shtesë për kontrollimin e proceseve , po ashtu duke përdorur masa tjera për parandalimin e kyqjes në rretin tonë”

Deklarata e Microsoft-it është e ngjajshme me atë nga Facebook dhe Apple pasi që edhe dy kompanitë  tjera nuk kanë thënë ndonjë gjë për vjedhjen e të dhënave. /ITshqip

Categories
Web

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY