Një padi nga Timelines.com shtyn startimin e profileve të reja

Timelines Inc, startap nga nga Çikago, ka padidur Facebook përshkak të profileve të reja Timeline, duke thënë se ky opsion i ri mund të eliminojë ueb faqen e tyre...

Timelines Inc, startap nga nga Çikago, ka padidur Facebook përshkak të profileve të reja Timeline, duke thënë se ky opsion i ri mund të eliminojë ueb faqen e tyre Timelines.com, i cili ju mundëson përdoruesve të futin ngjarje personale ose historike, të shtojnë përshkrime, lidhje, fotografi, dhe video lidhur me ato ngjarje.

Gjykata e ka urdhëruar Facebook që të shtyjë fillimin e lansimit të profileve të reja, të cilat deri më tani duheshte të jenë në dispozicion për gjithë Facebook përdoruesit. Gjykata nga ana tjetër hedhi poshtë kërkesën e Timeline.Inc që të ndalojë aktivizimin e profileve zhvilluese(developers), ku der më tani kanë aktivizuar rreth 1,1 milion përdorues, megjithatë kërkoi nga Facebook të dërgojë raporte didore se sa zhvillues aktiviziojnë profilet e rej.

Llogaritë e reja nuk do të aktivizohen të paktën deri të ejtën kur dhe do të takohen përfaqësuesit e Facebook dhe Timelines Inc për të prezentuar argumente më të hollësishme para gjykatësit federal për atë se a duhet ndaluar lansimi i tyre ose jo./itshqip

 

RELATED BY