Njeriu i parë më 1 milionë redaktime në Wikipedia

Justin Knapp, 30 vjeçari nga Indianapolis, ka redaktuar në Wikipedia në një normë prej 385 redaktime në ditë, ose më saktë, një redaktim në çdo katër minuta, pas registrimit...

Justin Knapp, 30 vjeçari nga Indianapolis, ka redaktuar në Wikipedia në një normë prej 385 redaktime në ditë, ose më saktë, një redaktim në çdo katër minuta, pas registrimit të tij në muajin Mars 2005.

Themeluesi i Wikipedia, Jimmy Wales, shpalli publikisht redaktimin e njëmiliontë në faqen për enciklopedi të lirë Wikipedia.

Redaktimet e Knapp kanë qenë kryesisht për politikën, filozofinë, fenë dhe kulturën popullore. Anëtari i dytë me më së shumti redaktime është, Neil Edwards nga Wales, i cili ka 620.000 redaktime.

Wikipedia ka rreth 90.000 redaktorë që kontribojnë rregullisht në enciklopedinë online të quajtur Wikipedia./itshqip

RELATED BY