Nvidia paraqet procesorin e parë quad-core për mobil.

Nvidia paraqet procesorin e parë quad-core për paisje mobile e zhvilluar nga projekti Kal-El. Ky është procesori i parë quad-core për telefona mobil dhe me prodhim do të fillohet...

Nvidia paraqet procesorin e parë quad-core për paisje mobile e zhvilluar nga projekti Kal-El.

Ky është procesori i parë quad-core për telefona mobil dhe me prodhim do të fillohet në gush. Nga Nvidia thonë se fuqia e këtij procesori është 5 herë më e fortë se ajo e procesorëve dual-core, që përdoren më shpesh ditëve të sodit në industrinë mobilerike. Duhet të theksohet se përmban 12 core GeForce kartelë grafike.

Nvidia ka dhe një konkurencë këtu në Qualcomm, ku në të njejtën kohë në Mobile World Congress prezentuan qipin e tyre, por nuk do të fillojn të prodhojnë deri në fillim të 2012.

Kalimi në quad-core procesorët është një përparim i vlefshëm, duke marë parasysh se dual-core procesorët për paisjet mobile janë një standard i ri./itshqip.com

RELATED BY