Opera e sukseshme

Opera për tremujorin e kaluar njoftoi se ka shënuar rritje të të ardhurave dhe fitimeve, kurse publikoi dhe blerjen e dy kompanive të specijalizuara për reklama në paisjet mobile....

Opera për tremujorin e kaluar njoftoi se ka shënuar rritje të të ardhurave dhe fitimeve, kurse publikoi dhe blerjen e dy kompanive të specijalizuara për reklama në paisjet mobile.

Të ardhurat e Opera-s nga viti i kaluar e cila kap një shifër prej 193,6 janë rritur në 253,1 milion krona norvegjeze(diku 33 milion euro), ndërsa fitimet janë rritur nga 29,1 në 69,9 milion krona, ose ndryshe 8,53 milionë euro.

Opera gjithashtu publikoi se ka blerë dhe dy kompani tjera të specijalizuara për reklamim Mobile Theory dhe 4th Screen Advertising me ndihmës e së cilës do të mund të vendosin reklama të ndryshme në shfletuesit e Opera-s për paisjet mobile.

Për Mobile Theory, e cila ka 18 persona të punësuar, Opera do të paguaj 18 milion dollarë, kurse për kompanin 4th Screen Advertising dhe 30 të punësuarve të saj do të paguaj 8 milionë dollarë./itshqip

 

RELATED BY