Paisjet e BlackBerry do të përdorin Android aplikacione?

Research in Motion duket që do të zgjedh makinën virtuale Dalvik për PlayBook dhe QNX paisjet e saja, shkruan Boy Genius Report, duke u thirur në disa burime. Dalvik...

Research in Motion duket që do të zgjedh makinën virtuale Dalvik për PlayBook dhe QNX paisjet e saja, shkruan Boy Genius Report, duke u thirur në disa burime.

Dalvik është makinë virtuale e krijuar nga Google për Android sistemin operativ (OS), që do të thotë Playbook dhe QNX tablet kompjuterët do të mund të startojnë të gjitha aplikacionet të krijuar për Android(OS) platformës.

“Egzistojnë dy qasje për këtë situatë – e para është që RIM të përdorë kodin e hapur të Dalvik VM dhe nuk do të përfshijë Google, dhe e dyta (me më shum gjasa), skenar sipas të cilës RIM dhe Google duhet patjetër të bëjnë marveshje (ti qertifikojnë paisjet/platformën), që do të ofrojë mbështetje zyrtare për Android aplikacionet RIM QNX-sistemin operativ të bazuar, dhe do të ketë Android Marketin, Google Gmails, Google Maps, dhe aplikacionet tjera”. shkruan BGR./itshqip.com

RELATED BY