Pajisja e parë e mençur telefonike mbush dy dekada

Pajisja e parë e mençur telefonike festoi ditëlindjen e saj të 20-të dje. IBM Simon preku raftet për herë të parë në Shtetet e Bashkuara më 16 Gusht 1994....

Pajisja e parë e mençur telefonike mbush dy dekada

Pajisja e parë e mençur telefonike festoi ditëlindjen e saj të 20-të dje. IBM Simon preku raftet për herë të parë në Shtetet e Bashkuara më 16 Gusht 1994.

IBM arriti të shes rreth 50.000 njësi të kësaj pajisje, e cila ishte në gjendje të veprojë brenda një rrjeti prej 15 vendeve që gjendëshin në SHBA.

IBM Simon ishte veçanarisht i famshëm në komunitetin e bizesit duke ofruar aplikacione softuerike, kalendar, adresa si dhe kishte aftësin për tu lidhur me telefona faks.

Kjo pajisje kishte ekran të gjelbërt LCD, një laps, peshonte 500 gram dhe kushtonte 899 dollar.

Megjithëse pati sukses të limituar, IBM Simon arriti të frymëzojë disa kompani të tjera për të krijuar pajisje të reja me dizjan të ndryshëm./itShqip

RELATED BY