Parlamenti Europian refuzon ACTA-n përgjithmonë

Parlamenti Europian miratoi vendim sipas së cilës ACTA përgjithmon do të shkojë në histori dhe asnjëherë nuk do të hyjë në fuqi. Me 478 vota kundër dhe 39 vota...

Parlamenti Europian miratoi vendim sipas së cilës ACTA përgjithmon do të shkojë në histori dhe asnjëherë nuk do të hyjë në fuqi. Me 478 vota kundër dhe 39 vota pro ACTA-s, Parlamenti Europian përgjithmon hodhi posht propozim ligjin ACTA.

Kjo është me të vërtet një ditë e madhe për lirinë në internet dhe interesat e internet përdoruesve. Ky vendim është për shkak të lëvizjes së fortë qytetare në të gjith Europën e cila ngriti dhe ndërgjegjësimin për rreziqet e paraqitura nga ACTA dhe zbatimin e saj.

Tani mund të marrim pak frymë deri tek propozim ligji tjetër, që cenon të drejtat dhe interesat e përdoruesve./itshqip

RELATED BY