Pesë sekrete për iOS 5

E pra, në rregull, nuk ka sekrete, por ju mund të jeni të interesuar të shikoni disa truke të thjeshta! Pesë gjëra që ju mund t’i bëni me iOS...

E pra, në rregull, nuk ka sekrete, por ju mund të jeni të interesuar të shikoni disa truke të thjeshta!

Pesë gjëra që ju mund t’i bëni me iOS 5.

Shënim: Të gjitha këto truke vlejnë për iPhone dhe iPad, e disa nga to punojnë edhe në iPod Touch.

1. Krijoni vibacionet tuaja personale
Po, ju mund të krijoni vibracione në iOS 5, ja se si:

Së pari duhet të aktivizoni funksionin:

Settings > General > Accessibility


Prej atje aktivizoni Custom Vibrations.

Tani për të krijuar Custom Vibrations.

Settings > Sounds

Shkoni poshtë tek Vibration Patterns dhe pastaj Create Custom Vibration. Filloni krijimin e vibracionit tuaj.

2. Shkurtesat e Tekstit
Këtu ekziston një kohëruajtës i vërtetë! Ju lejon të shkurtoni p.sh., frazën a a.

Settings > General > Keyboard

Klikoni Add New Shorcut… shkruani frazën dhe shkurtoren që ju doni ta përdorni.

3. Bëni LED Flash si lajmërues
Dëshironi një tregues vizual për mesazhet dhe thirrjet e humbura?

Settings > General > Accessibility

Aktivizoni LED Flash for Alerts. Kjo është ajo!

4. Kufizoni privilegjet e sistemit iOS
Shko tek rregullimet dhe privatësia e sistemit iOS në:

Settings > Loacation Services

Shkoni poshtë dhe klikoni System Services. Nga këtu ju mund të kontrolloni qasjen e informacioneve dhe vendodhjes tuaj:

5. Si aplikacionet përdornin magazinën tuaj
Pyesni se ku ka shkuar e gjithë magazina juaj? Shiko vetëm për veten tuaj!

Settings > General > Usage

Klikoni mbi aplikacione nëse dëshironi të fshini të dhënat.

Trik bonus!
Shumë njerëz duket se kanë probleme me gjetjen e butonit se kamerës në shtëpinë e ekranit të iOS – vetëm klikoni dy herë tek “Home Button” për ta fituar atë. E thjeshtë!/itshqip

RELATED BY