Peter Malinu prezentoi Majlo, djaloshin virtual.

Djaloshi virtual Majlo për herë të parë u shfaq kur u prezentua Microsoft Kinect kontrolleri(i njohur si project Natal). Kontrolleri i Microsoft reagon në lëvizje, pa patur nevojë për...

Djaloshi virtual Majlo për herë të parë u shfaq kur u prezentua Microsoft Kinect kontrolleri(i njohur si project Natal). Kontrolleri i Microsoft reagon në lëvizje, pa patur nevojë për tastier ose miun(mouse).

I inspiruar nga kjo teknologji Peter Malinu, direktor i Microsoft në Europ në sektorin për lojra, krijoi Majlo. Lojën e shkëlqyeshme, sepse lojtari është në mënyrë virtuale, por edhe reale dhe në mënyrë të direkte komunikon me djaloshin virtual, kjo është një përvojë e re. Shembull, kur Majlo(djaloshi virtual) dëshiron të vepron, lojtari vetëm me zë i tregon Majlos se çfar duhet të bën.

“Mendja e Majlo është në mjegull. Duke komunikuar mijra njerz me Majlo ai do të bëhët më i mençur, do të mëson më shpejtë dhe do të jetë në gjendje të njohë objekte më të mira.” thotë zt. Molinu në TED.

Shikoni demon e shkëlqyeshme.

RELATED BY