Plotësuese: 10 të arestuar nga bastisjet në Europ për pirateri.

Plotësuese: Dhjetë persona janë arrestuar në një bastisje e zhvilluar nga 15 vende Europiane. Të gjith dhjetë personat dyshohet, dhe akuzohen se kanë shpërdarë kopje piraterike nga filma dhe...

Plotësuese: Dhjetë persona janë arrestuar në një bastisje e zhvilluar nga 15 vende Europiane. Të gjith dhjetë personat dyshohet, dhe akuzohen se kanë shpërdarë kopje piraterike nga filma dhe seriale televizive në internet.

Policia kishte ç’kyqur 48 serverë raportoi policia pë Associated Press. Serverët i kishin takuar Warez Scene, rrjet në internet të cilët kishin distrubuar përmbajtje piraterike.

Ndryshe nga mendimet fillestare, këto bastisje nuk ishin të targetuara në drejtim të Pirate Bay dhe Wikileaks edhe përkundër parashikimeve të mëparshme, kjo ka ndodhur pasi policia suedeze kishte kryer bastisje edhe në kompanin PRQ e cila i hostonte këto dy faqe.

Teksti fillestar: Në një bastisje të kordinuar mes shërbimeve policore e 14 vendeve Europiane, arritën që për një kohë të ndalin shërbimet e Pirate Bay. Sipas Torrent Freak akcioni ishte planifikuar afër dy vjet dhe kishtë targetuar skenën pirate që mirret me shpërndarjen e materialeve warez. Në këtë aksion policia kishte ndalur nga funksioni serverët e Pirate bay, dhe kishte targetuar persona individual të përfshirë në këtë faqe torrent.

Shërbimet policore “të armatosura me Ip adresa” kishin bërë bastisje edhe në kompanin PRQ e cila përveq që hoston Pirate Bay ajo gjithashtu hoston edhe pjesë e serverëve të faqes Wikileaks e cila mirret me zbulimin e dokumenteve sekrete, por prokurori suedez tha se faqja për zbulimin e dokumenteve sekrete nuk është caku i operacionit.

“Policia ishte këtu në ora 9 të mengjesit. Ato ishin të interesuar se kush kishte përdorur 2 Ip adressa nga 2009 e deri tani. Ne nuk kishim ndonjë shënim për klientin ton, por i dorrëzuam mail-et që ishin nga ato Ip. Por rradh ndodhë që klientët të ken mails që mund të gjenden(zbulohen).” – thotë Mikel Bieberg nga PRQ hosting kompania.

Pirate Bay tani punon pjesërisht, faqja është e dsiponueshme vetëm për disa vende. Akona nuk ka shum detaje për aksionin e plotë policore nga këtij shërbimi.

Categories
Lajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY