Profiti i Google është më i madh se GDP i 28 shteteve së bashku

Google vitin e kaluar realizoi të ardhura prej 29,3 miliardë dollarë, që është më shum se produkti i brendshëm bruto(GDP) i gjithsej 28 vendeve më të varfëra në botë. Pritet...

Google vitin e kaluar realizoi të ardhura prej 29,3 miliardë dollarë, që është më shum se produkti i brendshëm bruto(GDP) i gjithsej 28 vendeve më të varfëra në botë.

Pritet që profiti i Google për 2011 të dyfishohet nga viti i kaluar, raporton Brainz.org

Sot në botë informacioni është fuqi, kurse Google është një ndër kompanitë të cilët kontrollojnë fushën e informacionit dhe qasjen e tyre, dhe nuk është shum rënd të kuptojmë përse Google realizon kaq përfitime të mëdha. Shumica thonë se tashmë nuk jetojmë në botën e kombeve, por në botën e korporatave, kurse vetë informacioni për të ardhurat e Google-s e konfirmon këtë.

Google 97% nga profiti i tij e ka realizuar nga reklamat, dhe kur jemi tek ata, interesante është të theksojm se vitin e kaluar krerët e Google paguan 500 milionë dollarë dënim sepse lejuan shtëpitë farmaceutike kanadeze të reklamohen në tregun amerikan./itshqip

RELATED BY