Publikohet Opera Mini 6 dhe Opera Mobile 11

Opera publikoi dy shfletuesit e saj Mini 6 për celularë dhe Mobile 11 shfletuesin për tabletë kompjuterë dhe celularë të mençur. Mini, e cili kompreson faqet për të fituar...

Opera publikoi dy shfletuesit e saj Mini 6 për celularë dhe Mobile 11 shfletuesin për tabletë kompjuterë dhe celularë të mençur. Mini, e cili kompreson faqet për të fituar në shpejtësi, është e publikuar për telefonat nga brezi më i vjetër të cilët punojnë në platforma të ndryshme, shembull J2ME, ndërsa Mobile 11 është shfletuesi i cili është i projektuar për paisjet më të fuqishme mobile si dhe kompjuterët tabletë.

Dallimet teknike mes tyre janë të vogla. Në fakt janë vetëm 3 dallime: Mini nuk mbështet HTML5, rendering të plotë për paisjet dhe Adobe Flash, kurse MObile 11 ka mbështetje të Flash vetëm për Android paisjet.

Mini gjithashtu është në dispozicion në 96 gjuhë të ndryshme, kurse Mobile 11 vetëm për 40./itshqip.com


 

RELATED BY