Samsung ende dominon në Kinë

Samsung ende vazhdon  të dominojë në tregun kinez pra që një vitë është në vendin e parë, sipas një raporti nga iResearch. Shitjet e mëdha kanë luajtur një rol...

Samsung ChinniseSamsung ende vazhdon  të dominojë në tregun kinez pra që një vitë është në vendin e parë, sipas një raporti nga iResearch.

Shitjet e mëdha kanë luajtur një rol mjaft të rëndësishëm në suksesin e kompanisë.  Samsung  në marketet e Koresë së Jugut ka 32% të tregut që prej dhjetorit të vitit të kaluar duke kaluar rivalin Apple i cili arriti vetëm 14.3% të tregut.

Ndërsa Huawei dhe Lenova në listat kineze janë në vendin e tretë dhe katërt, duke mbajur 12% dhe 7.3% të tregut .

Sipas raporteve qmimi mesatar i shitjeve së pajisjeve nga Apple ishte 820 dollar , ndërsa Samsung kishte rreth 340 dollar. Qmimi i pajisjve të shitjeve të kompanisë Apple llogaritet rreth 55.6% ndërsa Samsung vetëm në Kinë  ka shitur rreth 9.2% të pajisjeve./ITshqip

RELATED BY