Samsung para Apple në Kinë

iPhone aktualisht mban 7.5 për qind të tregut kinez, ndërsa Samsung kryeson me 24.3 për qind të tregut kinez. iPhone nuk përmban marrëveshje më rrjetin më të madh mobil...

iPhone aktualisht mban 7.5 për qind të tregut kinez, ndërsa Samsung kryeson me 24.3 për qind të tregut kinez.

iPhone nuk përmban marrëveshje më rrjetin më të madh mobil të Kinës, China Mobile, por ka një marrëveshje të fundit me China Telecom, që është kompani e vogël dhe nuk mund ta ndihmojë Apple-n për sukses në Kinë.

Tregu kinez është ndër tregjet me të shpejta në botë, dhe pritet të rritet me 52 për qind këtë vit në 173 milionë njësi. Ndërsa, Kina ka 1 miliardë përdorues të telefonave, dhe Apple ka qasje vetëm në 34 për qind.

Apple është shitësi më i madh i smartphone-ve në botë, me konkurruesin kryesor Samsung, por në Kinë është i pesti më popullori./itshqip

RELATED BY