Shitja e telefonave celularë në botë është në rritje.

Shitjet e telefonave celulare në botë ka arritur në 314 miljon, në tremujorin e parë te vitit 2010, 17% më shum krahasuar me të njejtën periudhë vitin e kaluar,...

Shitjet e telefonave celulare në botë ka arritur në 314 miljon, në tremujorin e parë te vitit 2010, 17% më shum krahasuar me të njejtën periudhë vitin e kaluar, sipas hulumtimeve të Gartner.

Nokia, Samsung dhe LG ende mbeten kompanit të cilat kanë më shumë shitje në këtë sferë, për sa i përketë telefonave celular, ndërsa RIM janë prodhuesit e vetëm të telefonave të mençur për hëre të parë që ngjiten në vendin e katërt me 10 miljon shitje të paisjeve të tyre, ne tremujorshin e parë të vitit 2010.

Nga shifra totale e shitjeve, telefonat e mençur përfshijnë një numër prej 54 miljon, 49% më shum nga tremujorshi i parë i 2009.

Telefonat e mençur të Symbian ende janë paisjet më të shitura me 24 miljon, të ndjekur nga RIM me 10.5 miljon paisje të shitura, si dhe Iphone OS me 8 miljon.

Android telefonat, kanë arritur të katërt në listën e telefonave të mençur, me 5.2 miljon paisje të shitura, e cila është pothuajse dhjetë herë më shum në krahasim me tremujorin e parë të vitit 2009, kur ata kishin shitur vetem 575.000 paisje.

RELATED BY