Si do ishte bota pa internet?

Lajme - Autori Albo B. Postuar me: 21.06.2012 - 6:07 pm | 2 Comments

Shumë prej nesh nuk mund ta imagjinojnë dot jetën në qoftë se një ditë nuk do të kishte internet. Dhe a keni menduar ndonjëherë se si do të ishte bota pa Internet?

Disa përgjigje do ti shohim në infografikun më poshtë kurse disa ne do t’ju përgjigjemi.

Po, nuk egzistonte interneti, nuk do të egzistonte asnjë enciklopedi falas dhe të gjitha informatat do të kishim marrë nga enciklopeditë e njohura botërore, të tilla si Britannica, e cila kushton hiq më pak se $ 1200. Vetëm Amerikën do ta kushtonte 6.3 miliardë dollarë dërgimin e postës, në qoftë se nuk egzistonte email. Nuk do të ishin, Google, Amazon, Twitter ose Facebook dhe ata mijëra njerëz të cilët punojnë sot nga shtëpit e tyre, sot do të ishin të papunësuar.

Por, ndoshta gjëja më e rëndësishme “shpërndarja e informacionit” do të ishte e kufizuar dhe e ngadalshme. Shum Revolucione do të kishin qenë të ngadalta, për tu kujtuar, përgatitja për rënimin e Murit të Berlinit zgjati 4 muaj, përderisa revolucioni në Egjipt u “realizua” vetëm për një javë.

Megjithatë, bota do të ishte me ndryshe se tani, por kjo nuk do të thotë edhe më e mirë!/itshqip

(Për një pasqyrë më të mirë shikoni infografikun më posht)Publikuar nga


Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruan, është student dhe një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.


Displaying 2 Comments

  1. G,Z says:

    Vdekje Dostii

  2. Shiko Egjeli says:

    http://egjeli.weebly.com/ <<< hej a bon me ma ba share qit faqe se une ta kom ba tanen te http://egjeli.weebly.com/

Shkruaj nje koment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>