Si është montuar Nokia N9(video)

Nokia N9 nuk arriti të bëhet konkurent serioz në mesin e telefonave të zgjuar, por kjo nuk është për shkak të harduerit të dobët, sepse telefoni punon me 1GHz...

Nokia N9 nuk arriti të bëhet konkurent serioz në mesin e telefonave të zgjuar, por kjo nuk është për shkak të harduerit të dobët, sepse telefoni punon me 1GHz procesor dhe 1 GB RAM dhe një kamerë prej 8 megapikselëve, por përshkak të  platformës MeeGo në Nokia dhe Intel e cila thjesht nuk mund të konkurojë me Android dhe me sistemin operativ iOS.

Nokia dhe Intel arritën të zëvendësojnë Meego me një sistem operativ të ri, i bazuar në Linux, Tizen, e cili do të shfaqet nga fundi i vitit.

Me pak fjalë, N9 është një telefon i shkëlqyer por me platformë të dobët. Fillimet e kësaj historie mund ti shikoni në videon më poshtë./itshqip

VIDEO:

RELATED BY