Siri mund të përdoret edhe për të kontrolluar paisjet shtëpiake?(VIDEO)

Apple ndoshta e ruan Siri-n ekskluzivisht vetëm për iPhone 4S, por asistenti personal në disa raste ishte aktivizuar edhe në paisjet më të vjetra që përdorin iOS, dhe tani...

Apple ndoshta e ruan Siri-n ekskluzivisht vetëm për iPhone 4S, por asistenti personal në disa raste ishte aktivizuar edhe në paisjet më të vjetra që përdorin iOS, dhe tani për herë të parë shikojm se si mund të përdoret edhe për të kontrolluar paisjet tjera në shtëpi.

Carnes Audio nga SHBA në një video publikuar në Youtube shfaq një koncept shum interesant se si të përdoret asistenti personal Siri, për të kontrolluar termostatin, DVD-player-in, ndriçimin etj. Kompania shfrytëzoi Siri-n për të reklamuar Creston paisjen e saj për automatizimin e paisjeve shtëpiake.

“Do të vjen një ditë kur çdo paisje në shtëpin tuaj do të posedojn IP adresë dhe do të jetë e vendosur në rrjetin tuaj shtëpiak. Nëse ka rrymë që kalon nëpërmes paisjes, atëherë shanset janë të mëdha se do të mund ti kontrollojmë ato.”, thotë inxhinieri i Carnes, Matje Karns./itshqip

RELATED BY