Sistemi Operativ Bada do të jetë me kodë të hapur.

Sipas Wall Street Journal, Samsung vitin e ardhshëm sistemin e tij operativ Bada do ta bëjë me kodë të hapur. Samsung tash më një kohë të gjatë ka deklaruar...

Sipas Wall Street Journal, Samsung vitin e ardhshëm sistemin e tij operativ Bada do ta bëjë me kodë të hapur. Samsung tash më një kohë të gjatë ka deklaruar se nuk planifikon të blej sistem operativ mobil, pasi dolën spekulimet se ka mundësi Samsung të blejë sistemin operativ të kompanisë HP, WebOS.

Arsyeja për këtë lëvizje nga Samsung që të lirojë kodin e Bada-s, është pëshkak lëvizjes së Google-s për ta blerë Motorola Mobile, dhe me të duke i dhënë përparsi Motorola-s në përdorimin e Android. Kjo lëvizje nga Samsung do të kontribojë që të zvoglohet numri i paisjeve personale të cilët përdorin Android, dhe me këtë kjo kompani mos të jetë aq i varur nga ky sistem operativ.

Suksesi i Android është përshkak se është i lirë për përdorim, duke iu përshtatur nevojave të prodhuesve të ndryshë, dhe zhvilluesit janë më të lirë që të krijojnë një numër të madh aplikacionesh. Samsung shpreson që nëse ndiq hapat e Google-s, do të ketë sukses që ti tërheq zhvilluesit të krijojnë aplikacione për këtë sistem operativ, dhe me të të fiton më shum përdorues. Momentalisht egzistojnë vetëm 3.000 aplikacione për Bada, derisa për Android dhe iOS egzistojnë më shumë se 1.000.000 aplikacione./itshqip

RELATED BY