Skype prezentoi ueb-dyqan të ri për aplikacione

VoIP shërbimi Skype prezentoi dyqan për aplikacione nga zhvillues ose programerë tjerë të cilët janë ndërtuar sipas API së tyre. Dyqani do të posedojë aplikacione me pagesë dhe falas...

VoIP shërbimi Skype prezentoi dyqan për aplikacione nga zhvillues ose programerë tjerë të cilët janë ndërtuar sipas API së tyre. Dyqani do të posedojë aplikacione me pagesë dhe falas në disa kategori, nga biznesi deri në vendosjen e thirjeve, të cilat punojnë në Windows dhe Mac. Momentalisht që nga nisja i këtij dyqani ka 23 aplikacione.

Ajo çfar është interesante është ajo se këto aplikacone nuk shkarkohet përmes Skype, por përdoruesit dërgohen në faqen ose dyqanet e programerëve për të shkarkuar softuerin.

Kreu i ueb dyqanit të Skype, Ash Valeski, deklaroi për TechCrunch se përveç promovimit të veglave softuerike SkypeKit, Skype dëshiron të krijojë kanal të përshtatshëm për distrubuimin e programerëve t cilët ndërtojnë platformën. Me siguri së shpejti do të mund të blihen aplikacione me Skype Credits dhe ndoshta do të ketë ndonjë dyqan ngjajshëm sikur iTunes ku Skype i shet aplikacionet, në vend se tani të drejton përdoruesin tek faqe tjera. Sigurisht e gjith kjo do të jetë me ndihmën e Microsoft./itshqip

 

RELATED BY