Sony Ericsson publikoi Xperia mini dhe Xperia pro

Sony Ericsson publikoi dy anëtarë të rinjë të familjes Xperia, për të cilët thuhet se janë telefonat e mençur më të vegjël HD(High Definition) në botë. Por çfar ofrojnë...

Sony Ericsson publikoi dy anëtarë të rinjë të familjes Xperia, për të cilët thuhet se janë telefonat e mençur më të vegjël HD(High Definition) në botë. Por çfar ofrojnë Xperia mini dhe Xperia mini pro?

Të dy modelet e reja të telefonave të mençur janë të bazuar në Android sistemin operativ dhe kanë të përshtatur interfejs nga ana e Sony Ericsson dhe BRAVIA enxhin grafikut të kompanisë Sony.

Xperia mini dhe Xperia mini pro posedojnë Snapdragon procesorë me takt punues prej 1GHz, 512RAM, një kamerë me një rezulucion prej 5 megapikselë e cila regjistron video në 720p, kurse karakteristikë të përbashkët këto dy paisje kanë ekranin e cila është me një madhësi prej 3 inç në mënyrë diagonale dhe me një rezulucion prej 480×320 piksel.

Mini pro në tërsi dallohet nga tastiera e plotë QWERTY dhe posedon ekran e cila është rezistente në gërvishtje.

Të dy telefonat duhet të debutojnë në treg nga gushti i këtij viti, kurse prodhuesi akoma nuk i ka publikuar çmimet për këto paisje interesante./itshqip

RELATED BY