Sony S1 dhe S2 PC tabletët do të shfaqen në vjeshtë

Sony prezentoi dy modele të kompjuterëve tabletë të cilën do të punojnë në sistemin operativ Android Honeycomb, dhe do të fillojnë shitjen mbarë botën këtë vjeshtë. S1 do të...

Sony prezentoi dy modele të kompjuterëve tabletë të cilën do të punojnë në sistemin operativ Android Honeycomb, dhe do të fillojnë shitjen mbarë botën këtë vjeshtë. S1 do të posedon 9.4 inç ekran, kurse S2 5.5.

Është e qartë se PC tabletët e Sony-t do të jenë të orientuar  kah multimedia, do të jetë në gjendje të dërgohen video dhe muzikë në TV përmes DLNA standardit patela për striming, dhe natyrisht do të jenë të dizajnuar edhe për lojra, sidomos S2 ekrani i sipër i të cilit do të shfaq lojën, kurse ai i poshtëm kotrnollat e saja. PC tabletët do të kenë dhe integrim me rrjetin e PlayStation.

Sony thothë se S1 dhe S2 do të kenë Wi-Fi, 3G dhe 4G pajtueshmërin, dhe do të përdorin procesorin më të rri Nvidia Tegra 2. Interesante Sony gjithashtu potencoi se PC tabletët do të jenë zëvendësim i laptopëve, dhe se “do të vazhdojnë të punojnë në VAIO brendin”.

Megjithatë këto dy modele janë vetëm një njoftim i Sony, madje edhe vet dizajni është “subjekt i ndryshimeve” dhe mund të ndryshohet deri në fillimin e prodhimit të paisjeve. Kjo është një lloj show se edhe Sony mund të bëhet lojtar serioz në tregun për PC tabletë në të cilën momentalisht dominohet nga Apple iPad. Sony është përfshirë në numrin e prodhuesve të cilët kishin njoftuar se do të punojnë në PC tabletë me sistemin operativ Android Honeycomb./itshqip

 

RELATED BY