Apple

 • iPad 3 megjithatë nuk do të shfaqet këtë vit

  Edhe përkundër shumë spekulimeve, se gjenerata e ardhshme e tabletëve të kompanisë Apple, iPad3 të lansohet këtë vit, analisti Mark Moskovic nga kompania J.P.Morgan doli me një deklaratë se ky produkt do të shfaqet në vitin 2012. Sipas raportit të Maskovic dedikuar klientëve thuhet se në periudhën e kaluar...
 • AppsFire: Egzistojnë më shum se një milion aplikacione

  Tregu i telefonave të zgjuar është në rritje, dhe me të bashk edhe numri i aplikacioneve mobile. Në raportin e platformës për zbulimin e aplikacionive AppsFire qëndron se numri i përgjithshëm i aplikacioneve tek Apple App Store dhe Android Market është një milion. Sipas Apps Fire jo gjithë aplikacionet...
 • Google bleu edhe 1000 patenta nga IBM për të mbrojtur Android.

  Sipas zyrës për patenta dhe të drejta autoriale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Google përsëri bleu mbi 1000 patenta nga IBM. Ky veprim është edhe një përpjekje nga Google për të siguruar një pozicion sa më të sigurt për Android kundër padive për shkelje të patentave. Marrëveshja mes...
 • HTC: Të rinjët nuk e preferojnë iPhone?

  Duke folur në konferencën Mobile Future Forward në Seattle, shefi i HTC, Martin Fitcher kapërceu në një bisedë krejtësisht tjetër, duke u treguar të pranishmëve bisedën që e zhvilloi në kolegjin e vajzës së tij. Ai tha “Unë e dërgoj vajzën time çdo ditë në shkollë dhe një ditë...
 • Apple padit Samsungun në Japoni

  Depertamenti ligjor i Apple gjendet në një kohë shumë të mirë, me patenta në gjithë globin. Apple paditi Samsungun për shkelje të patentës në lidhje me iPhone dhe iPad, derisa Samsung filloi të prodhonte produkte të njëjta me ato të Apple. Lufta së pari filloi në Gjermani, pastaj në...
 • Linux në iPad?

  Gjithkush pëlqen të fusë sistemet operative aty ku ato nuk përkasin. Raste të tilla kanë ndodhur me iPhone, telefonat Android, Android Touchpad madje edhe me Android HTC HD2. Por tani zhvilluesit kanë futur edhe një paisje tjetër në listë, iPad me sistemin operativ Linux. Disa zhvillues kanë arritur të...
 • Tim Cook ”Apple nuk do të ndryshojë”

  Pas largimit të Steve Jobs, në postin e tij erdhi Tim Cook si pasardhës dhe CEO i kompanisë Apple. Tim Cook ka vepruar shumë herë si CEO i Apple kur Steve Jobs ishte keq me shëndet. CEO i ri i Apple, Tim Cook ju ka dërguar të gjithë punëtorëve...
 • Samsung mori ndalesë për të shitur paisjet e saja

  Edhe pse refuzoi disa akuza për shkelje të patentës, gjykata në Hagë-Holandë, pranoi padinë nga Apple që Samsung kishte kopjuar teknologjinë dhe dizajnin e tyre dhe i dha ndalesë Samsung-it për shitjen e  tre modele nga telefonat e mençur Galaxy në disa shtete Europiane ku është valid patenti softuerik...
 • Apple publikoi një arnim për problemin me vëzhgimin e lokacioneve

  Pas zbulimit kontraverz se iOS paisjet ruajn informacione të mëdha për vendodhjen e përdoruesit, të mbledhura përmes disa repetitorëve mobile dhe Wi-Fi rrjetëve, Apple publikoi një arnim për të gjitha iOS paisjet. iOS paisjet do të vazhdojnë të ruajnë të dhëna për lokacionet, por siç është e parashikuar në...