privatsi

  • Bashkimi Evropian paralajmëron: Ndoshta është më mirë të mos përdorni Facebook-un!

      Gjykata Evropiane e Drejtësisë dhe Komisioni Evropian mori pozicionin e pazakontë pas një mosmarrëveshje lidhur me marrëveshjen midis SHBA dhe BE për mbrojtjen e të dhënave. Sipas autoriteteve evropiane, i ashtu-quajturi “US-EU Safe Harbor Framework” për transferimin e të dhënave nuk i mbron evropianët nga spiunazhi i SHBA-ve. Prandaj,...
  • Google gjobitet për shkelje të privatësisë

    Mbikqyerësi për mbrojtjen e të dhënave të Spanjës urdhëroi gjigantin nga SHBA-ja, Google, të paguaj një gjobë prej 1226.68 dollarë për shkelje të privatësisë së përdoruesve. Po ashtu, më parë është raporutar se Google kishte shkelur ligjet gjermane, ndërsa tani është duke hasur edhe në shumë probleme të tjera...