security

 • Programet më të mira për mbrojtje nga viruset

  Nëse llogarisni programet kundër viruseve të ndryshme që ofrojnë kompani të vogla apo ato të mëdha, atëherë keni një numër të madh alternativash, por cilin program duhet ta zgjidhni për ta mbrojtur kompjuterin tuaj?  Nëse fjala do ishte për të zgjedhur veturën që duhet blerë atëherë zgjedhjen do ta...
 • Vrima në Internet Explorer, lejohet që të ekzekutohet kod malicioz.

  Microsoft ka lëshuar 9 arnime që mbyllë 21 vrima sigurie ne Internet Explorer. Microsoft  poashtu paralajmëron të gjith shfrytëzuesit e Internet Explorer se duhet urgjentisht të shkarkojnë këto arnime në mënyrë që të mbrohen nga sulmet e hakerëve të cilët shfrytëzojne këto vrima sigurie. Këto janë arnime kritike, që...
 • Facebook do të kontrolloj çdo lidhje për viruse?

  Duke filluar nga sot, miliona e miliona lidhje do të kalojnë përmes një sistemi të kontrollimit të ofruar nga Websesnse për siguri sa më të fortë. Ky sistem do të kontrolloj automatikisht të gjitha lidhjet që shpërndahen në Facebook si Trojanët, faqet phishing, bot-netët e kërcenime tjera në mënyrë...
 • Google do ju paguan për zbulim të ndonjë lëshimi në shërbimet e tyre.

  Google do të ju paguan hakerëve, nese zbulojnë ndonjë lëshim në shërbimet e tyre. Çmimet do të sillen nga 500 deri 3.133 dollarë varësisht nga lëshimi të cilat mund të jenë ne Google.com, Youtube.com, Blogger.com ose dhe Orkut.com. Edhe pse lëshimet mund të jenë nga më të ndryshmet, në...