windows

 • Phone Insider paralajmëron versionin paraprak të Windows 10 për telefona

  Një aplikacion që ndodhet në Windows Phone Store tregon se një pamje paraprake e versionit Windows 10 nga Microsoft për pajisjet telefonike që do të lëshohet së shpejti. Aplikacioni, i quajtur Phone Insider, iu lejon atyre që janë të regjistruar në programin Windows Insider të shikojnë versionin e ri...
 • Spartan ofron funksione të reja për të mposhtur konkurrentët

  Microsoft do të lansoj një version të ri të sistemit operativ Windows këtë vit, që do të jetë aq i rëndësishëm sa që Redmond ka vendosur ta quaj Windows 10, duke tejkaluar tërësisht emrin Windows 9. Ashtu siç ishte raportuar muaj më parë, Windows 10 do të vijë me...
 • Publikohen pamje të shfletuesit Spartan

  Në fund të vitit të kaluar, ne kemi dëgjuar për disa thashetheme interesante që tregojnë se kompania Microsoft do të zëvendësojë shfletuesin Internet Explorer me një të ri që do lansohet së bashku me sistemin operativ Windows 10. Spartan ishte emri i shfletuesit që tashmë thuajse është konfirmuar me...
 • Windows 10 me shfletues të ri?

  Internet Explorer ka qenë një gurthemel i Windows-it që prej vitit 1995, por duket që Microsoft është gati t’a largojë këtë shfletues të përnderuar nga rruga. Thashetheme të ndryshme tregojnë që si riparim i shfletuesit Internet Explorer për Windows 10 do të vijë brendi i ri aktualisht i krijuar,...
 • Microsoft do mbaj një eveniment në Janar përpara lansimit të Windows 10

  Microsoft është duke ju afruar datës së lansimit të sistemit operativ Windows 10. Kompania ka filluar të shpërndaj ftesat për evenimentin që do të mbahet më 21 Janar të vitit të ardhshëm. Ftesat vijnë një ditë pas raportit që bëri Kevin Turner duke thënë që lansimi i Windows 10...
 • Windows Phone, Android dhe disa pajisje me iOS rrezikohen nga një virus kompleks

  Një virus i ri, i konfirmuar nga Kaspersky Labs, është duke u sillur në pajisjet telefonike. Duket se virusi ka për qëllim pajisjet telefonike me platformë mobile Windows Phone dhe Android. Po ashtu, pajisjet që janë të modifikuara (jailbreak) nga Apple janë gjithashtu të infektuara, si dhe disa aplikacione...
 • Windows 10 vjen gjatë verës së 2015?

  Në muajin Shtator, kur Microsoft prazantoj Windows 10, kompania tha se do të lansojë versionin e ardhshëm të sistemit operativ vonë gjatë vitit 2015. Këtë javë, shefi operativ i Microsoft-it, Kevin Turner ofroj më shumë detaje të rëndësishme, duke thënë se është në plan që një pamje për zhvilluesit...
 • Windows 8.1 vazhdon ende të rritet në treg

  Bazuar në të dhënat e fundit të NetMarketShare.Com, versioni i fundit nga Windows – 8.1, është duke u rritur vazhdimisht në treg. E kundërta është duke ndodhur me Windows XP, që është duke pasuar rënje. Shifrat janë shumë të përafërta, 13% për Windows XP dhe 12.1% për Windows 8.1....
 • Instalo Android 4.4 KitKat me Play Store në PC (Windows XP,Vista,7/8)

    Në të vërtetë, ka pasur shumë projekte gjatë viteve të kaluara që kanë tentuar të instalojnë platformën Android në PC, por vetëm ekipet më të fuqishme dhe të përkushtuara ia kanë dalur. Në këtë udhëzim, ne do të kalojmë në hapat më të lehtë që na sjellin deri...