Tani ka mbi 100.000 aplikacione për iPad

iPad App Store për vetëm një vit arriti në 100.161 aplikacione. Është e drejtë dhe fer të thuhet se shumica e aplikacioneve egzistonin për ihone dhe iPod, dhe se...

iPad App Store për vetëm një vit arriti në 100.161 aplikacione. Është e drejtë dhe fer të thuhet se shumica e aplikacioneve egzistonin për ihone dhe iPod, dhe se vetëm ishin optimizuar për tablet kompjuterër. Por, nga ana tjetër, numri i aplikacioneve kontriboi që iPad të mbat shum fort vendin, si një prej kompjuterëve tabletë më të përdorur, edhe pse pjesërisht është si rezultat i mungesës së konkurencës.

Rritja e shpejt e aplikacioneve për iPad mund të shikohet në disa muajve të fundit. Në muajin Mars kishte 75.000 aplikacionem për tre muaj më vonë, në illim të qershorit në Worldwide Developer konferencën Apple publikoi se kanë 90.000 Aplikacione për iPad. Disa javë më pas kemi arritur numrin prej 100.161 aplikacione për iPad. Ky numër i përfshin edhe aplikacionet e reja të optimizuar.

Konkurenca akoma ka ngelur prapa. Rivali më serioz – Android nga Google, akoma nuk mund të ballafaqohet me fragmentimin e tregut, edhe pse pritet këtë vjeshtë të prezentohet Ice Cream Sandwich verzioni i Android i cili do të bashkon të gjithë sistemet operative në një verzion të Android paisjeve. Momentalisht, sipas disa raporteve të ndryshme mendohet se ka diku mes 1000-2000 aplikacione të dedikuara për Android Honeycomb kompjuterët tabletë./itshqip

RELATED BY