Twitter ka mbi 100 milionë përdorues aktiv

  Njëqind milionë përdorues! Një milijardë tweets në ditë nga 50 milionë përdorues të cilët kyqen gjat ditës, prej tyre 55% futen përmes telefonave mobil. Në janar të vitit...

 

Njëqind milionë përdorues! Një milijardë tweets në ditë nga 50 milionë përdorues të cilët kyqen gjat ditës, prej tyre 55% futen përmes telefonave mobil. Në janar të vitit 2011 ky numër ishte 250 milionë. Statistika e Twitter udhëheqet nga “përdoruesit aktiv” ato të cilët janë loguar në 30 ditët e fundit përmes Twitter.com ose aplikacionet e jashtme.

Statistika e pabesueshme e shërbimit për mikrobllogim ishte publikuar në blog post nga drejtori i Twitter, Dik Kostelo. Ai tha se 1 milijardë tweets në ditë janë pothuajse 82% rritje nga muaji janar të vitit 2011, duke shtuar se ka edhe më shum përdorues aktiv. Shumica cicërojnë, kurse të tjerët vetëm shohin cfar ndodhë.

“Për shumicën Twitter nuk është vetëm tvitim: 40% e përdoruesve tanë aktiv thjesht futen në rrjet të dëgjojnë çfar po ndodh me botën.”

z.Kostelo në një blog post tha se Twitter u bë një vend ku shum personalitete të njohur kanë profile dhe komunikojnë me audiencën e tyre. Nga @DalaiLama dhe Dimitri Medvedev, deri tek sportistë, gazetarë, Yje Hollivudi… të gjithë janë aktiv në Twitter në komunikim interaktiv me fansat e tyre./itshqip

 

 

RELATED BY