Twitter teston opsionet “Top News” dhe “Top people”?

Twitter teston opsionin Top News dhe Top Peole të cilat shfaqen në fillim të rezultateve të kërkimeve. Ky opsion akoma është në fazën e testimit, por shfaqet në disa...

Twitter teston opsionin Top News dhe Top Peole të cilat shfaqen në fillim të rezultateve të kërkimeve. Ky opsion akoma është në fazën e testimit, por shfaqet në disa përdorues nëse kërkojn ë nëpër rrjetin social.

Ajo që është më interesante është fakti se Top News dhe Top People të cilat shfaqen pas kërkimeve nuk kanë autor, që do të thotë se nuk bëhet fjalë për tweet popullor, dhe as për link deri tek në lajm ose link tek profili.

Kjo risi tashmë eksperimentale momentalisht mund të jetë shum e mirë për mediumet të cilët ndajnë lajme popullore. Shembull, në vend të një cicërime(ang.tweet) me lajm origjinal e cila fillon diskutimin për tu humbur në mesin e cicërimave, do të paraqitet në fillim të kërkimeve.

Por, kjo mund të thotë edhe se Twitter po bën vend për reklama, kështu që botuesit do të duhej të paguajnë për tu shfaqur “lajmet popullore” në fillim të rezultateve./itshqip

(via Mashable)

RELATED BY