Ubuntu shfaq sistem operativ për tableta

Ubuntu njoftoi një muaj më parë se do sjell një sistem operativ bazuar nga Linux për telefonat mobil gjatë këtij viti. Tani ne mund të shohim këtë sistem operativ...

Ubuntu PhoneUbuntu njoftoi një muaj më parë se do sjell një sistem operativ bazuar nga Linux për telefonat mobil gjatë këtij viti. Tani ne mund të shohim këtë sistem operativ se si duket në tabletë.

Në uebfaqen zyrtare të Ubuntu është shafqur një numrues kohe dhe bashkë me të edhe një mesazh ku shkuran ” Tik-tak, koha për tabletë! ” .

Tik-Tak Koha për tabletë

Kompania Kanonike pas projektit të Ubuntu njoftoi se një pamje për sistemi operativ Ubuntu do jetë në dispozcion për përdoruesit e Galaxy Nexus dhe Nexus 4 kryesisht më 21 Shkurt. Gjithashtu instalimi i këtij sitemi operativ në pajisje do ndodhë gjatë  Konkresit Mobil Botëror, që do mbahet më 25-28 Shkurt.

Njoftimi që u bë të martën thotë se ky sistem operativ do jetë në dispozicon për pajisje të menqura dhe për tableta në javët e ardhshme. Ndërsa pajisja e parë nga Ubuntu pritet të lansohet në Tetor. /ITshqip

RELATED BY