Viber ofron qasje në të dhënat e përdoruesve!

Nëse jeni pëdorues i Viber-it, atëherë do të ishte mirë të keni pak kujdes se çfarë flisni apo shkruani në këtë shërbim. Sipas raporteve të fundit, Viber aktualisht ka...

Viber ofron qasje në të dhënat e përdoruesve!

Nëse jeni pëdorues i Viber-it, atëherë do të ishte mirë të keni pak kujdes se çfarë flisni apo shkruani në këtë shërbim.

Sipas raporteve të fundit, Viber aktualisht ka hequr dorë nga të dhënat e përdoruesve duke përfshirë mesazhet dhe thirrjet telefonike.

Të dhënat e përdoruesve të Viber-it janë të ruajtura në serverët e këtij shërbimi, por këto të dhëna tani janë të pakoduara dhe të gjithë që kanë linkun që të drejton tek të dhënat atëherë mund të kenë aksesë edhe pa ndonjë fjalëkalim. Këtu nuk ka siguri, thjeshtë hape dhe aksesi është i plotë për të gjithë.

Viber nuk është shërbimi i vetëm keqbërës, pasi që edhe WhatsApp është gjetur se ka dobësi në server që mund të shfrytëzohen.

Sidoqoftë, Viber ka deklaruar se qështja është rregulluar tani dhe se nuk ka pasur ndonjë njohuri për këtë lëshim./itShqip

Categories
Software

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter
No Comment

Leave a Reply

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY