Virgin Galactic zbulon kozmodromin e parë për fluturime në kozmos

Fluturimet e para në kozmos janë vetëm një hap më afër njerëzve të zakonshëm(të paktën për ato që kanë xhepin e plotë) pasi që Virgin Galactic zbuloi kozmodromin e...

Fluturimet e para në kozmos janë vetëm një hap më afër njerëzve të zakonshëm(të paktën për ato që kanë xhepin e plotë) pasi që Virgin Galactic zbuloi kozmodromin e parë. I stacionuar në New Mexico, në të ardhmën do të ofrojë fluturime në kozmos me anijet kozmike WhiteKnightTwo dhe SpaceShipTwo.

“Ky është edhe një veprim tjetër i Virgin Galactic me të cilën do të futemi në histori. Këtu jemi me një grup njerzish të shkëlqyeshëm të cilën na ndimojnë që të fillojmë me njërën nga degët e industrisë më të rendësishme të shekullin 21” – tha Sir Richard Branson në hapjen e ndërtesës së terminalit.

Ndërtesa kushton 209 milionë dollarë dhe në të do të strehoen dy WithteKnightTwo dhe pesë SpaceShitpTwo, si dhe një pjesë tjetër për përgaditjen e astronautëve, kontrollë të misioneve dhe një pjesë tjetër për vizitorët.

Deri tani janë shitur 250 bileta, ndërsa një fluturim kushton 200 mijë dollarë. Fluturimi në kozmos do të zgjat dy orë e gjysmë, ndërsa pasagjerët 5 minuta do të kalojnë në gjendjen e papeshë.

Në afërsi të aeroportit ndodhet edhe White Sands Missile Range baza ushtarake amerikane, pretej së cilës fluturimet janë të kufizuara, që do të thotë në atë pjesë nuk ka fluturime të aviacioneve civile./itshqip

 

RELATED BY