Wikileaks ndryshon domain adresën.

Domain adresa Wikileaks.org, një faqe që publikoi mijra dokumente sekrete diplomatike, është çkyqur nga ISP-ja amerikane EveryDNS  për arsye të sulmeve të shumta të cilat mund të dëmtojn rënd...
Wikileaks ndryshon domain adresen

Wikileaks ndryshon domain adresen

Domain adresa Wikileaks.org, një faqe që publikoi mijra dokumente sekrete diplomatike, është çkyqur nga ISP-ja amerikane EveryDNS  për arsye të sulmeve të shumta të cilat mund të dëmtojn rënd infrastrukturën e kompanisë.”

Vetëm disa orë më vonë, enciklopedia për dokumente sekrete “ishte transferuar në domain zvicëran,  http://wikileaks.ch, ose http://213.251.145.96, domain ky i regjistruar nga partia pirate zvicërane.

Më herët dhe Amazon Web Services kishte larguar Wikileaks nga serverët e saj të hostimit, duke njoftuar se Wikileaks po dëmton të drejtën e përdorimit, më sakt përmbajtja e dokumenteve mund rënd ti dëmton të tjerët.

Interesate, Wikileaks po lëkund gjith botën me vetëm 667 dokumente diplomatike të publikuara, prej gjithsej 251.287 dokumente të paralajmëruar.

Wikileaks domain .ch

RELATED BY