Wikipedia fiton një pamje të re

Enciklopedia shumë e njohur, dhe e vetmja më e klikuara WIKIPEDIA tani më fitoi një pamje më elegante dhe më të kordinuar, me një opsion kërkimi dhe navigacion më...

Enciklopedia shumë e njohur, dhe e vetmja më e klikuara WIKIPEDIA tani më fitoi një pamje më elegante dhe më të kordinuar, me një opsion kërkimi dhe navigacion më të rregulluar.

“Kjo është nisma e parë dhe më e madhe e Fondacionit Wikimedia, për të ndryshuar interfejsin e kësaj enciklopedie. Do të vazhdojnë edhe më tej ndryshimet “shkruan Naoko Kamura në blogun e Wikimedia“.

Ndryshimet në Wikipedia janë këto:

– Një dukje të re me një Vector style.
– Navigacion – për të pasur më lehtë leximin dhe ndryshimin. Tabet e mësipërme në çdo pjesë të faqes më qartë e definojnë tekstin, diskutimin ose editimin.
– Opsioni i kërkimit është i përmisuar – serach bar, tani është lartë faqes përmbi tekstet në anën e djathtë.
– Përmisimi i toolbar-it për redaktim – formatimi tani është më i lehtë.
– Ka një mjetë të rri për të shtuar lidhjet(links).
– Eshtë shtuar mjetë për të krijuar tabela shumë më lehtë etj.

Nëse nuk ju pëlqen dizajni i ri ka një opsion “Take me Back“, por duhet së pari të identifikoheni, për tu kthyer në stilin e mëparshëm.

RELATED BY