Yahoo është në shitje

Një e-mail dërguar punonjësve të kompanisë zbulon se Yahoo! do të punojë bashk me bankën investuese Allen & Comp. për të “mbledhur kërkesa të shumta nga klientët të cilët...

Një e-mail dërguar punonjësve të kompanisë zbulon se Yahoo! do të punojë bashk me bankën investuese Allen & Comp. për të “mbledhur kërkesa të shumta nga klientët të cilët tash më kanë theksuar interes për opsione të mundshme”. E-mail i publikuar nga Business Insider është dërguar nga bashkë-themeluesit e kompanisë Xheri Jang dhe Dejvid Filo.

Spekulimet në lidhje me shitjen e Yahoo janë shfaqur menjëher pas shkarkimit të drejtorit ekzekutiv Bartc Carol.

Megjithatë në imell thuhet se bordit të Yahoo i duhet kohë për të bërë një vlersim të kompanisë, që mund të ju marrë kohë, ndoshta “muaj” dhe jo “javë”.

Në çdo rast Yahoo,  së shpejti mund të ketë një pronar të ri, ndoshta Microsoft ka ende interes për të blerë këtë kompani, ku para 2 viteve ofroi hiq më pak se 44 miliardë dollarë për të blerë këtë kompani./itshqip

RELATED BY