Yotube teston platformën për striming video live.

Youtube në dy ditët në vazhdim (13-14 shtator) së bashku me katër partnerë do të teston platformën për striming live, e cila ka mundësi edhe për komentim drejtpërdrejt(live). “Në...

Youtube në dy ditët në vazhdim (13-14 shtator) së bashku me katër partnerë do të teston platformën për striming live, e cila ka mundësi edhe për komentim drejtpërdrejt(live).

“Në vashmëri prej testimit fillestar, do të vlersojmë startimin e platformës më detajisht me partnerët tonë anemban botës” thotë Youtube në blogun e saj.

Fjala kyçe këtu është “partnerë”. Për dallim nga Livestream, Ustream.tv, dhe Justin.tv, Youtube tani do ju bëhet konkurecë shum serioz. Pëndryshe Youtube nuk do të ofron striming live për të gjith përdoruesit(individual).

Platforma është e drejtuar për partnerët e Youtube-së, ku jo vetëm që do të emitojnë evinemente të mëdha drejtpërdrejt në publikë më të zgjeruar, dicka që google e kishte realizuar edhe më herët, por do të mund të përdorin platformën edhe si ueb televizion. Nga ana tjetër, me përmbajtje televizive Google dhe Youtube do të afrohen edhe më shum në dhomat e përdoruesve, proekt ky të cilën tash më jan duke e realizuar me Google TV, përkatësisht Youtube Leanback.

RELATED BY