Youtube, Nvidia dhe Mozilla sjellin 3D teknologjinë tek shfletuesit.

3D teknologjia filloi dalë ngadalë të afrohet nga kinematë tek shtëpitë tona. Mozilla, NVIDIA dhe Youtube njoftuan partneritet, qëllimi i të cilës është të mundësohet 3D video përmes HTML...

3D teknologjia filloi dalë ngadalë të afrohet nga kinematë tek shtëpitë tona. Mozilla, NVIDIA dhe Youtube njoftuan partneritet, qëllimi i të cilës është të mundësohet 3D video përmes HTML 5. Kuptohet këto video tani për tani mund të shikohen vetëm në Firefox 4 dhe do të jenë në dispozicion vetëm për ato sisteme të cilat kanë NVIDIA 3D Vision harduerë.

Youtube tashmë përmban disa mijra 3D video, kurse tani me këtë partneritet përfundimisht do të jenë në dispozicion edhe për publikun më të gjerë. Youtube do të transkodon këto video në WebM, media e lirë për video dhe audio formatë, për të përdorur “playerin” e tyre HTML5. Nëse keni të instaluar 3D Vision, me futjen e yt3d, tagu për gjith 3D videot e enkoduara në shfletuesin Youtube, do tu shfaqen të gjitha 3D video përmbajtjet. Gjithashtu edhe hardueri duhet të rregullohet që të punojë në 3D.

3D Vision, është një kombinim i një hardueri dhe softueri, dhe kur në këtë të shtohen edhe syzat speciale për 3D, mundësohet një përvojë e shkëlqyeshme 3D e projektuar për gjith gamerët, filmofilët dhe foto entuziastët./itshqip

RELATED BY