Zbulohet metod për ta thyer sigurin e Google Wallet në Android

Zbulon Joshua Rubin nga Zvelo, ky hack mundëson qasje deri tek informatat e të dhënave të kartës së kreditit dhe historis së blerjeve, dhe teoritikisht mund t’ju lejojë hakerëve...

Zbulon Joshua Rubin nga Zvelo, ky hack mundëson qasje deri tek informatat e të dhënave të kartës së kreditit dhe historis së blerjeve, dhe teoritikisht mund t’ju lejojë hakerëve të përdorin Google Wallet. Nëse ka root akses deri tek telefoni juaj, hakeri mund të përdorë program i cili do të thyen rrugën e saj dhe të vendos dosje ku do të zbulojë PIN-in dhe të rihap Google Wallet.

Nga Google thonë se nuk mbështetin telefona të bërë root dhe i paralajmërojnë përdoruesit e Google Wallet që mos të bëjn root telefonin sepse hakerët në këtë mënyrë mund të ç’kyqin masat e siguris. Google këshillon që është mirë të vendoset edhe Screen Lock si mbrojtje shtesë kundër vjedhjeve së informacioneve të telefonit, kurse në ndërkohë ofrojnë opsion të lajmërohen dhe të ndalin kartelën kredite, ngjajshëm sikur tek procedura e kartelave krediti të vjedhura./itshqip

RELATED BY