Aplikacionet më të mira për të mësuar fëmijët kodim

Ndryshe nga artikulli i mëparshëm rreth faqeve më të mira për të mësuar kodim online, tani sjellim aplikacionet më të mira për të mësuar kodim fëmijët. Nëse keni ndonjë...

08^290053 6CODE080413.jpg

Ndryshe nga artikulli i mëparshëm rreth faqeve më të mira për të mësuar kodim online, tani sjellim aplikacionet më të mira për të mësuar kodim fëmijët.

Nëse keni ndonjë fëmijë në familje atëherë ju duhet padyshim të shkarkoni aplikacionin Tynker (Android/iOS) apo aplikacionin Hopscotch për iPad në mënyrë për të shfaqur tek fëmijët gjërat bazike për të mësuar kodim ndërmjet lojërave dhe enigmave.

Po ashtu, aplikacioni Scratch, një projekt nga MIT, iu lejon fëmijëve të kodojnë historitë e tyre dhe lojërat në mënyrë vizuale. Scratch është në dispozicion si një ueb aplikacion që mund ta shkarkoni për kompjuterët Mac, Windows dhe Linux. Blocky dhe Alice janë dy aplikacione të tjera për Desktop që prezantojnë konceptin për kodim tek fëmijët tuaj.

Lidhur me këtë, një tabelë nga Google Trends shfaq në mënyrë relative gjuhët më të famshme për kodim brenda 5 viteve të fundit. JavaScript vazhdon të mbetet ende në krye si gjuha më e përdorur për kodim./ITshqip/

programming-language

Categories
Mësimetoplajm

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY