Apple me përditësim automatik për kompjuterët Mac

Apple ka rregulluar një çështje kritike rreth sigurisë së kompjtuerëve Macintosh me një përditësim të “pa parë” të Hënën. Duke pasur parasysh një vrimë që mund të iu ketë...

Apple me përditësim automatik për kompjuterët Mac

Apple ka rregulluar një çështje kritike rreth sigurisë së kompjtuerëve Macintosh me një përditësim të “pa parë” të Hënën.

Duke pasur parasysh një vrimë që mund të iu ketë lejuar hakerëve të marrin kontrollin e kompjuterëve Mac që nga larg, Apple për herë të parë përditësoi pajisjet me Mac në mënyrë automatike, që nuk kërkon nga përdoruesit asgjë, në fakt përdoruesit ka gjasa që nuk e kanë vërejtur fare, transmeton ITshqip.

Ky lëshim mund të ketë prekur protokollin NTP, një komponentë që përdoret për të sinkronizuar orën në sistemet operative Mac OS X nga Apple. Versionet e prekura ishin: Mountain Lion v10.8.5, Mavericks v10.9.5 dhe Yosemite v10.10.1, bazuar nga Apple./itShqip

Categories
Lajme

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY