itshqip.com

Itshqip.com, është portal shqiptarë për teknologji informative, i cili me konceptin, punën dhe dizajnin dukshëm dallohet nga portalet tjera në ueb hapësirën shqiptare, duke i pranuar dhe përdorur zgjidhjet më të reja digjitale për të promovuar IT përmbajtje sa më të mirë.
 • Infektimi i bankave në të gjithë botën nga Malware që nuk është fajll

  Dy vite më herët, kërkuesit nga kompania Kaspersky Lab që janë me bazë në Moskë kanë zbuluar se rrjeta e tyre është infektuar me një malware (Virus) që nuk kanë parë asnjëherë një gjë të tille më parë. Kjo është pasi qe i gjithë kodi që përdoret nga ky...
 • IT.COM.AL vs ITSHQIP.COM

  Më në fund kemi arritur të regjistrojmë domenin IT.COM.AL pas disa përpjekjeve të pasukseshme. IT.COM.AL ose ITSHQIP.COM ska rëndësi përsëri do të futeni tek ne. IT.COM.AL si domain është me një rëndësi te veçant për neve si komunitet, sepse ka dy germa që simbolizojnë esencën e kësaj faqe. Nga...
 • ISIS kërcënon me vdekje themeluesit e Twitter.

  Twitter dhe punonjësit e saj kanë marrë kërcënime me vdekje nga mbështetësit e ISIS-it, sepse kanë cenzuruar këtë organizatë. Në mesin e atyre kërcënimeve është edhe Jack Dorsey, bashkë-themelues i Twitter, raporton Buzzfeed, transmeton ItShqip.com. Edhe pse Twitter ka të drejtën të fshijë mesazhe, dhe i largon ato mesazhe...
 • Largoni reklamat (ADS) ne Android

  Shpesh herë kur instalojmë ndonjë aplikacion, apo ndonjë lojë atëherë sigurisht që pothuajse 95% të atyre që janë falas (Free) i kanë të vendosura Reklamat, dhe sigurisht që këto reklama ju bezdisin. Në këtë tutorial ju do të mësoni këto gjëra: -Si ta shkarkoni AdBlock Plus për Android -Si...
 • YouTube shton opsionin për të krijuar foto .GIF nga videot

  YouTube shtoi opsionin për të krijuar foto .GIF nga videot, e cila për momentin është në dispozicion vetëm për një pjesë të vogël të kanaleve më të popullarizuar në këtë faqe. Funksioni është i shtuar tek pjesa për shpërndarjen e videove, me një tab të ri të quajtur “GIF”....
 • Droni Shqiptar tani vjen edhe në Android

    Droni Shqiptar tani vjen edhe në Android me emrin “Authochthonous”, Itshqip ka mësuar se loja “Autochthonous” për Android është zhvilluar nga Jusuf Alija ( antar i forumit të ITShqip me nofken vegeta ) zhvillues, programer dhe student i Shkencave Kompjuterike ndërsa eshte publikuar në PlayStore nga OnAir Media kompani e cila merret...
 • Dizajnimi i një Uebi statik me HTML & CSS

  Dizajnimi i një Uebi statik me HTML & CSS

  Përshëndetje për të gjithë anëtarët e forumit ITshqip.com Mora pak kohë që të krijoj disa video ( tutoriale ) rreth dizajnimit të një uebi statik me HTML dhe CSS, pra gjithësej janë 8 video ( rreth 1 orë e 40 minuta ), shpresoj që t’iu ndihmojë fillestarëve sadopak në...
 • iPhone 6 dhe Plus prezantohen nga Apple

  Apple prezantoi sot zyrtarisht iPhone 6 dhe Plus, dy telefonat e rinj që do të konkurojnë me modelet më të reja të sistemit operativ Android. Të dy modelet do të kenë një ekran dukshem më të madh në krahasim me iPhone 5s, respektivisht një ekran LCD 4.7 inch dhe...
 • Si ta instalojm WordPressin ne Host

  Ne kete video tutorial ju do te mesoni: -Si ta shkarkoni WordPressin -Si te krijoni nje MYSQL Database -Si ta ngarkoni WordPressin ne host permes FileZilles -Si ta konfigurojm WordPressin Nese jeni i interesuar per te mesuar se si te krijoni nje host dhe si ta lidhni me domain...